Aromamassage

Meer dan alleen maar een lekker geurtje...

 

Bij aromamassage gebruiken we een plantaardige basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische olie wordt toegevoegd. De samenstelling zal per persoon verschillen omdat het mengsel wordt afgestemd op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een nog diepere werking dan een gewone massage omdat het nog sterker op het lichaam en de geest doorwerkt. De aroma’s spelen hierbij een centrale rol. De olie wordt opgenomen in de bloedstroom, door inademing en via de huid waar het ons lichaam beïnvloed. Bepaalde geuren zullen ontspannend, en andere zullen stimulerend werken.

 

Voor wie?

Een aromamassage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, algemene stressklachten of spier- en gewrichtsklachten. Ook kan een aromamassage ingezet worden als onderdeel van een detox kuur. Hieronder vindt u een aantal thema behandelingen. 

 

De behandeling

De behandeling bestaat uit een volledige lichaamsmassage. (Rug en schoudergordel, nek,  gezicht, armen, benen voor- en achterzijde) of een gedeeltelijke massage (Rug, schoudergordel, nek, gezicht) Het lichaam wordt op een zachte wijze gemasseerd. De aanrakingen zijn licht en minder gericht op de spieren. Je voelt de spanning verminderen en dat gevoel zal enkele dagen aanhouden. 

 

Etherische of essentiële oliën

Dat geur de gemoedstoestand beïnvloedt is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid en energiegebrek zullen door de massage in combinatie met de etherische oliën verbeteren. Alle geurinformatie die wij krijgen, wordt doorgestuurd naar het limbisch systeem in de hersenen, de zetel van de emoties. De reukzin is de meest primaire van al onze zintuigen en  als enige rechtstreeks verbonden met de hersenen. De meeste ingeademde etherische olie zal weer worden uitgeademd. Een klein gedeelte vindt zijn weg via de longen naar de bloedbaan of via het neusslijmvlies naar de hersenen. De binnenkant van de neus is altijd vochtig en deeltjes van de aromatische damp lossen in dit vocht op waarna het rechtstreeks naar de hersenen doorgestuurd wordt. Ook de huid neemt door middel van de zweetkliertjes de olie op. Hoe meer aroma wordt aangeboden, des te meer zal er dan ook in de bloedbaan en de hersenen terecht komen. De voedende basisoliën zoals amandelolie en jojobaolie voeden de huid, maar komen niet in de bloedbaan terecht. De etherische oliën daarentegen hebben zeer kleine moleculen die door de opperhuid heen, tot de lederhuid, de laag die de huid soepel maakt, doordringen. Aangezien de lederhuid rijk voorzien is van haarvaten, kunnen de oliemoleculen langs deze weg in de bloedsomloop komen.

 

Etherische oliën blijven niet in het lichaam achter. Ze worden op verschillende manieren uitgescheiden via urine, ontlasting, zweet en uitgeademde lucht. In een gezond lichaam blijven essentiële oliën niet langer dan 3 tot 6 uur aanwezig en uit een ziek lichaam worden ze na ongeveer 14 uur verdreven. De uitscheiding verschilt per olie. Warmte stimuleert de werking van essentiële oliën De essentiële oliën worden het snelst opgenomen in de bloedbaan als het transport naar die bloedbaan zo snel mogelijk verloopt. Bekend is dat een warme huid ervoor zorgt dat essentiële oliën sneller worden opgenomen in de bloedbaan.

 

Wij werken met 100% natuurzuivere olie, zonder toevoeging van synthetische producten. Etherische oliën zijn vluchtige bestanddelen van aromatische planten. Je vindt ze in bloemen, bladeren, schors, zaden en wortels van planten.

 

U kunt bij ons kiezen uit de volgende behandelingen:

 

Detox

Deze massage helpt het lichaam te ontgiften en de huid te zuiveren.  Een ideaal middel om een detox kuur te versterken. In de basisolie zijn de volgende etherische oliën verwerkt; Grapefruit (sterk ontgiftend, stimuleert lymfestelsel, geeft energie, vochtafdrijvend), Jeneverbes (ontgiftend, vochtafdrijvend, huidzuiverend en bevordert de doorbloeding), Sinaasappel (stimuleert de lymfestroom, is huidherstellend, vochtafdrijvend en werkt ontstoppend), Citroen (antibacteriële, antivirale en zuiverende werking, voert afvalstoffen af, verbetert de werking van het spijsverteringsstelsel). 

                                                                                                                     

Winter weerstandboost                                                                                         

Een echte winterwarme  oppepper die het immuunsysteem versterkt en de weerstand verhoogt met de volgende etherische oliën; Citroen (antibacteriële, antivirale en zuiverende werking, helpend bij lage weerstand), Oregano (natuurlijke antibiotica, versterkt het afweersysteem, is verwarmend en gaat vermoeidheid tegen), Elemi (geeft energie), Sinaasappel (versterkt het immuunsysteem) en Citroengras (versterkt het immuunsysteem, geeft energie, bestrijdt vermoeidheid)

Relax                         

Stress speelt een belangrijke rol bij allerlei ziekten en aandoeningen Kom tot rust bij deze sterk ontspannende massage als u te kampen heeft met een overmaat aan lichamelijke en geestelijk stress. Laat de ideale mix van oliën hun werk doen met hun kalmerende eigenschappen en u een gevoel van welzijn en ontspanning geven. Met; Lavendel (rustgevend, ontspannend en slaapverbeterend), Marjolein (sterk kalmerend, (spier)ontspannend), Sinaasappel (rustgevend, ontspannend), Citroen (ontspannend bij geestelijke uitputting, verbetert de concentratie, maakt de geest helder) en Benzoe (een van de krachtigste olien tegen stressgerelateerde klachten).       

 

Souplesse                                                     

Een heerlijke massage bij pijnlijke spieren en gewrichten. Laat u verrassen door de aangename samenstelling van oliën. Marjolein (spierontspannend en licht pijnstillend bij spier en gewrichtspijn), Wintergroen (bij pijnlijke spieren en voor soepele gewrichten),  Lavendel (spierontspannend), Arnica (bevordert doorbloeding, helpend bij pijnlijke en vermoeide spieren, voor soepele gewrichten, is spierverwarmend en geeft herstel na fysieke inspanning) en citroengras (verbetert de doorbloeding en de spierspanning)                                                                   

 

Revitalize                                                     

Een aangename en vooral revitaliserende oppepper bij (over)vermoeidheid. Kom tot rust en krijg weer nieuwe energie door de volgende oliën; Citroen (verfrist), Sinaasappel (opmonterend, ontspannend en stimuleert de lymfestroom), Jeneverbes (Opwekkend en vitaliserend), Elemi (geeft energie), Oregano (natuurlijke antibiotica, gaat vermoeidheid tegen, verwarmend, bevordert het afweersysteem) en Citroengras (werkt opwekkend, geeft energie, bestrijdt vermoeidheid).

 

Let op:

Bij het reserveren graag vermelden voor welke behandeling u kiest. De mix met olien wordt dan van te voren klaar gemaakt. 

Bij zwangerschap eerst contact opnemen.