Cosmetische bindweefselmassage

 

Cosmetische Bindweefselmassage is een pittige behandeling en zeker niet altijd pijnloos. Toch is dit één van de populairste behandelingen van dit moment.

 

De naam bindweefsel zegt eigenlijk al genoeg. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook spelen de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

 

Een mooie, strakke huid bestaat van binnen uit goed en gezond bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol met collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit en de huid wordt slapper.

 

Waarom een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden niet goed meer in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de stevige massage van het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en nieuwe bindweefselcellen (fibroblasten) sterk gestimuleerd. De doorbloeding wordt bevordert waardoor de huid beter in staat is om voedingstoffen op te nemen. Het gevolg is dat de huidconditie geoptimaliseerd wordt. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.  

 

Een bindweefselmassage is ook uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken (vanaf 8 weken na een operatie) en cellulitis te verminderen of om een verslapte, een slecht doorbloede en/of een verouderde huid te verbeteren en om rimpels of acne te verminderen.

 

Effecten van een cosmetische bindweefselmassage

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Verbeterde opname van werkzame stoffen
  • Bevordering van de celdeling
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
  • Vermindering van cellulitis

 

Wilt u weten of een cosmetische bindweefselmassage iets voor u is?  Bel dan gerust voor meer informatie.