Floaten

Eén uur floaten staat gelijk aan vijf uur slaap

 

Floaten is het gewichtloos drijven in 30 cm diep water met magnesiumsulfaat.  U drijft in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf uitsluit. Het water wordt verwarmd tot lichaamstemperatuur en uw lichaam ervaart geen zwaartekracht. De grenzen tussen lichaam en water vervagen. Al na enkele minuten merkt u bijna niet meer welke delen van uw lichaam in contact zijn met het water en welke niet. U wordt één met het water en u wordt omarmd door de rust.

 

Dankzij de afwezigheid van externe prikkels krijgen lichaam en geest de kans om te herstellen. Uit onderzoek blijkt dat floaten vele positieve effecten heeft, zoals het verlichten van (chronische) pijn en het verminderen van mentale en fysieke stress. Bovendien bevordert het de slaappatronen en het versterkt het immuunsysteem. De bloeddoorstroming verbetert, de ademhaling en het hartritme vertragen, de bloeddruk en hersenfrequentie dalen. Sporters gebruiken floaten om prestaties te verbeteren en om sneller te herstellen van blessures of fysieke inspanning. Het is met behulp van EEG metingen tevens aangetoond dat deze ontspanningsmethode kan bijdragen aan betere leerprestaties, verhoogd concentratievermogen en creativiteit dankzij de verbeterde balans tussen beide hersenhelften. Voor studenten is floaten dus ook ideaal. Kortom, na een floatsessie voelt u zich als herboren!

 

Als je met enige regelmaat float kom je steeds sneller en makkelijker in een diepe staat van ontspanning.

 

De voordelen van floaten

  • Het verbetert concentratie, denkvermogen, leerprestaties, geheugen en creativiteit.
  • Het verhoogt energieniveau.
  • 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap, daarnaast verbetert het uw slaappatroon.
  • Het verbetert  sportprestaties. Floaten verlaagt het melkzuur in de spieren en vermindert spierpijn na het sporten, hierdoor kunt u sneller weer uw sport uitoefenen en uw prestaties verbeteren.
  • Floating heeft een heilzaam effect op psychische klachten, uiteenlopend van ADHD tot depressie.
  • Het is een methode om te detoxen; vanwege de werking van magnesiumsulfaat. De sulfaten binden zich aan zware metalen en gifstoffen in het lichaam, waar ze daarna via de natuurlijke weg het lichaam verlaten.
  • Floaten helpt bij het genezen van huidproblemen; het verzacht de huid, voorkomt zweetvoeten en biedt verlichting bij een verbrande huid door de zon.
  • Het helpt tegen spanningshoofdpijn; als een langdurige en veelzijdige behandeling. Ook als je last hebt van een vastzittende nek of gespannen schouders.

 

Handig om te weten: - de meeste voordelen worden sterker naarmate je vaker float.

                                    - 60 minuten floaten is inlc. de tijd voor het douchen en uit- en aankleden.