Andullatietherapie

Warmtetherapie en massagetherapie komen samen in de andullatiebank, Door middel van trillingen en infraroodstraling worden uw huid, zenuwbanen, organen en cellen tot diep in de kern losgemaakt en als het ware wakker gemaakt. Uw bloedsomloop wordt gestimuleerd waarmee voedingstoffen sneller bij de spieren en gewrichten  terecht komen. Dit werkt pijnverminderend en versterkt de soepelheid en beweegbaarheid. Ook worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Andullatietherapie is daarmee een zeer ontspannen, toegankelijke manier om te werken aan pijnklachten en klachten door een chronische aandoening. 

 

Andullatie is een biofysische therapie (het stimuleren van het zelf-regulerend vermogen van het lichaam), die al meer dan tien jaar wordt toegepast om chronische pijn te verlichten. De werking berust op een combinatie van wisselende en pulserende trillingen en infrarode dieptewarmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de trillingen dieper in weefsels kunnen doordringen. Hoewel u de trillingen in uw hele lichaam voelt, kunnen door middel van meerdere programma’s specifieke lichaamsdelen worden behandeld. Afhankelijk van uw klachten kan het effect (de trillingen) op bijvoorbeeld uw nek, schouders of rug sterker gemaakt worden. Tijdens de behandeling ligt u horizontaal op een comfortabel andullatiematras. Een behandeling duurt  30 tot 45  minuten. Gedurende deze tijd krijgt u een programma van wisselende pulserende trillingen en infrarode dieptewarmte. Meerdere behandelingen in een korte periode zijn nodig om de pijnklachten duurzaam te verlichten. Deze behandeling zal niet resulteren in het volledig oplossen van de klacht, maar zal de (pijn)klachten verminderen zodat de impact op het dagelijkse leven acceptabel kan zijn.

 

Voor wie?

Andullatietherapie wordt o.a. toegepast bij mensen die last hebben van artrose, reumatoïde artritis, rugklachten, fibromyalgie, neuropathie én osteoporose, maar is ook effectief bij mensen met stress, oververmoeidheid en burn-out klachten. Andullatietherapie is een aanvullende behandeling die de aandoening zelf niet kan bestrijden. Maar  helpend is om de pijnklachten en vermoeidheid te verminderen.

 

Hoe werkt andullatie therapie?

Andullatietherapie is gebaseerd op de vijf biofysische basisprincipes. Bij deze tak van wetenschap draait het, zoals eerder aangegeven, om het stimuleren van het zelf-herstellende vermogen van het menselijk lichaam.

 

1. Het eerste principe is het geven van een ‘energieboost’ aan de cellen. De vibraties van het matras wekken elektrische stroompjes op die de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) bevorderen. Dit molecuul verhoogt de hoeveelheid energie in de cellen, waardoor de algehele gezondheid verbetert

 

2. De tweede werking van andullatie is het creëren van positieve signalen die de negatieve pijnsignalen verdringen. De hersenen pikken deze positieve signalen op, zodat de pijn zal afnemen.

 

3. Tevens stimuleert andullatie de aanmaak van de lichaamseigen pijnstiller endorfine.

 

4. Voorts verbetert de combinatie van trillingen en infrarode warmte de doorbloeding van het lichaam. Daardoor kunnen grote hoeveelheden voedings- en bouwstoffen naar uw lichaamscellen worden getransporteerd. Een belangrijke functie van andullatie is het op gang brengen van de lymfestroom. Dit zorgt voor een stabieler immuunsysteem, omdat afvalstoffen en ziekteverwekkers sneller én vollediger afgevoerd kunnen worden.

 

5.  Tenslotte is andullatietherapie ontspannend voor lichaam en geest.

 

Combinatiebehandelingen met andullatietherapie

Voor meer informatie over de combinatie van andullatie- en magnesiumtherapie: klik hier

Voor meer informatie over de combinatie van andullatietherapie en massage: klik hier