Magnesium Bodypakking

Een mineraal van levensbelang!

 

Door onze veranderde voedingsgewoonten lopen we steeds vaker het risico op een magnesiumtekort. Dat dit problemen oplevert is bekend omdat het een essentieel mineraal is dat bij meer dan 300 lichaamsprocessen betrokken is en dus broodnodig voor het lichaam.

 

Magnesium is een anti-stress mineraal bij uitstek. Het werkt kalmerend en helpt de spieren en bloedvaten ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel stress een verhoogde uitstoot van magnesium via de urine hebben. Dat geldt ook voor lichamelijke stress, als je bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk hebt of heel intensief sport. Verder heeft het een sleutelfunctie in de enzym- en hormoonhuishouding van ons lichaam en is het onmisbaar voor de botopbouw. Uit de brede werking blijkt dat veel gezondheidsklachten met een tekort aan  magnesium te maken kunnen hebben. Een goed functionerend lichaam heeft voortdurend drie stoffen nodig, te weten; water, zuurstof en magnesium. Voor alle drie heeft het lichaam geen opslagplaats. De voorraad moet dus voortdurend aangevuld worden. Daarbij komt dat de hoeveelheid magnesium die we via ons voedsel binnen krijgen sterk afgenomen is en niet voldoet aan de dagelijks behoefte.

 

De magnesiumvoorraad via de voeding aanvullen is dus niet zo makkelijk. Dit komt doordat er niet meer zo veel magnesium in onze voeding zit als vroeger. Door intensieve landbouw en het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt magnesium namelijk uit de bodem onttrokken en komt nauwelijks nog  in de gewassen terecht

 

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen zijn: vermoeidheid, algehele lusteloosheid, hoofdpijn en migraine, prikkelbaarheid, spierzwakte, benauwdheid, verwardheid, maagkrampen, spierkrampen, menstruatiepijn, trillend ooglid, rusteloze benen, slaapproblemen en darmklachten. Een extreem magnesiumtekort kan zelfs leiden tot hartritmestoornissen.

 

Extra magnesiumsuppletie is dus aanbevolen. Dit kan door middel van tabletten of door opname via de huid met magnesiumolie of –gel. Uit onderzoeken blijkt steeds meer dat magnesium transdermaal (via de huid) snel en effectief opgenomen wordt in de cellen!

 

Waarom een magnesiumpakking?

 

  • Magnesiumopname via de huid is bijzonder effectief
  • Voor een goede werking en herstel van de spieren
  • Voor het behoud van sterke botten
  • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
  • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
  • Heeft een ontspannende werking op lichaam en geest
  • Helpt om vermoeidheid te verminderen
  • Draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest
  • Werkt slaapbevorderend

 

Een bodypakking met magnesiumgel zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid in de lichaamscellen. We gebruiken de pure magnesiumgel van Vita Cura. Deze gel bevat een hoge concentratie magnesium chloride (30%).

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

 

De magnesiumgel wordt op uw lichaam aangebracht waarna het wordt afgedekt met folie. Vervolgens laat u de pakking zijn werk doen tijdens een verwarmende en ontspannende andullatiesessie van 40 minuten. De weldadige diepwerkende infrarode warmte bevordert de doorbloeding van de huid en poriën openen zich zodat de magnesium maximaal kan worden opgenomen. Na een reinigende douche en een kop verkwikkende kruidenthee voelt u zich als herboren!